top of page
Anasayfa: Welcome
Anasayfa: Blog2

DS 7 Crossback E-Tense 4x4 2020 Türkiye’de

  • Yazarın fotoğrafı: Emre Anamur
    Emre Anamur
  • 15 Kas 2020
  • 4 dakikada okunur

DS 7 Crossback E-Tense 4x4 2020 modeli 922.700 TL başlangıç fiyatıyla Türkiye’de satışa sunuldu. Premium Fransız markanın amiral gemisi DS 7 Crossback E-Tense 4x4 2020 modeli; şarj edilebilir hibrit teknolojisine sahip. Maksimum 300 HP güç üreten motor, kilometre başına 34 gram karbondioksit değerine ve yeni WLTP sertifikasyon döngüsüne göre 1.5 lt/100 km benzin tüketimine sahip. DS 7 Crossback E-Tense 4x4 2020 modeli, “Sıfır Emisyon” (EV) modunda 58 kilometre (gerçek kullanım koşullarını yansıtan WLTP çevrimine göre) tamamen elektrikli sürüş menzili sunuyor. Otomobil, gücünü dört tekerleğe birden aktarıyor. 1 adet 1.6 PureTech benzinli (200 HP) ve 2 elektrikli motoru (Her biri 109 HP) bulunan aracın 0-100 km/s hızlanma süresi 5.9 saniye. Elektrik motorları, 13.2 kWs kapasiteli, arka koltukların altına yerleştirilmiş bataryadan enerji alıyor. Sistemin ürettiği toplam güç 300 HP, toplam tork ise 520 Nm. Otomobilin maksimum hızı ise 235 km/s.

Farklı sürüş modları

Sürücü, farklı sürüş modlarından birini seçebiliyor. İlk çalıştırma anında “Elektrikli Sürüş” modu devreye giriyor. Otomobil tamamen elektrikli sürüş modunda 135 km/s hıza ulaşabiliyor. Otomobil bu modda kullanılmaktayken dinamik ihtiyaçlar haricinde arkadan itişli olarak çalışıyor. Yolculuk, açık bir yolda başlayıp elektrikli sürüşün en verimli olduğu sıkışık şehir trafiğiyle buluşacak ise elektrikli sürüş menzili, eSAVE seçeneğiyle sürüşün ilerleyen bir etaba kadar muhafaza edilebiliyor, hatta ihtiyaca göre sürüş sırasında bu menzil arttırılabiliyor. İstenirse sürüşün başında da seçilebilecek olan “Hibrit” sürüş modu, otomobilin enerji seçimine kendisinin karar vermesini sağlıyor. Koşullara göre en verimli olacak enerji kaynağını ya da iki enerji kaynağını birlikte değişken oranlarla kullanarak örnek teşkil edecek yakıt tüketimi ve karbondioksit salımı elde ediyor. Gösterge tablosundaki güç grafiği üzerindeki zarif bir ikon, sürücüye benzinli motorun ne zaman devreye gireceğini belirterek, sürücünün de çevreci elektrikli sürüş yoğunluğunu ayarlayabilmesini sağlıyor. “Konfor” sürüş modu, güç stratejisinin “Hibrit” sürüş modundaki özelliklerini taşırken DS 7 Crossback E-Tense 4x4 2020 modelinin konforunun temel taşlarından birini oluşturan, kamera destekli DS ACTIVE SCAN SUSPENSION sistemini devreye alıyor. Bu sistem, ön camın içine yerleştirilen kamera sistemi sayesinde otomobilin önündeki yolu izliyor, zemin bozuklukları ile gövde arasındaki bağlantıyı neredeyse koparıyor. Bu sayede otomobil her zemin koşulunda konforlu bir süzülme sağlıyor. “Spor” sürüş modu ise tüm enerji kaynaklarını azami güç öncelikli şartlandırıyor, yüksek çekiş gücünün otomobilin dinamik sürüş limitlerini arttırması adına süspansiyon sistemini sertleştiriyor, sürücünün bu limitlerde otomobili güvenle kontrol edebilmesi için de direksiyon sistemini daha yüksek geri bildirim sağlayan spor sürüş moduna alıyor. “4WD” sürüş modu, diğer sürüş modlarında enerji kaynağı ya da dinamik ihtiyaçlara göre çekiş aksının ayarlanmasının aksine otomobilin 135 km/s hıza kadar sürekli dört tekerlekten çekişli çalışmasını sağlıyor. Özellikle çetin kış koşulları ya da arazi koşullarında kullanılmasının önerildiği bu sürüş modu, otomobilin şarj seviyesi elektrikli sürüşe olanak sağladığında tam elektrikli dört tekerlekten çekişe de olanak sağlıyor. Bataryanın elektrikli sürüş modundan izole edilen rezerv kapasitesi ve benzinli motordan elektrik üretebilme yeteneği ise elektrikli sürüş menzili bulunmadığı durumlarda da dört tekerlekten çekiş kabiliyetinin sürekliliğinden emin oluyor.

Şarj edilebilir hibrit

Otomobil sürüş sırasında kendi kendisini şarj edebilmesinin yanı sıra herhangi bir ev ya da iş yerine kolaylıkla kurulumu gerçekleştirilebilen bir 7,4 kW gücündeki DS şarj ünitesi aracılığıyla pillerin şarjı yüzde 0’dan yüzde 100’e kadar 1 saat 45 dakika içinde doldurulabiliyor. Bu istasyonun kurulum hizmeti ile ilgili danışmanlık tüm DS STORE’larda otomobil siparişiyle eşzamanlı olarak sunuluyor. DS şarj ünitesi haricinde otomobilin şarj edilebilmesi için standart donanımında iki adet kablo sunuluyor. Bunlardan birincisi, halka açık şarj istasyonlarında kullanılması için mod 3 kablo iken diğeri ise güvenli bir geleneksel topraklı prizden 1,8 kW güç çekilebilmesini sağlayan mod 2 kablo. Halka açık şarj istasyonları DS şarj ünitesi ile aynı şarj performansını sunarken mod 2 kabloyla piller yaklaşık 7 saatte (örneğin gece boyunca) şarj edilebiliyor. Hibrit sistemin önemli faydalarından biri ise programlanabilir ön iklimlendirme seçeneği. Otomobil şarj istasyonuna bağlıyken ya da şarj seviyesi yüzde 50’nin üzerindeyken yola çıkış saatinin merkezi medya ekranına tanımlanması sayesinde önceden ısıtılmış ya da soğutulmuş otomobile binmenin sağlayacağı ek konfor, haftanın farklı günlerinde farklı saatler için de elde edilebiliyor.

Zengin donanım

DS 7 Crossback E-Tense 4x4 2020 modelinin öne çıkan bazı donanımları arasında seviye 2 otonom sürüş teknolojisi DS CONNECTED PILOT, bir kızılötesi kamerayla sürücünün göz ve baş hareketlerini takip eden DS DRIVER ATTENTION MONITORING, kızılötesi kamera desteğiyle başka sürücüleri etkilemeden güvenli gece sürüşleri sağlarken sürüş çizgisindeki yayalar ve hayvanlara karşı tetikte olan DS NIGHT VISION, hava durumu, sürüş hızı, yol kıvrımları gibi değişkenlere göre ışık konisini ayarlayabilen DS ACTIVE LED VISION farlar sayılabilir. Zengin donanım listesinin yanı sıra sürüş konforuna önemli etkide bulunan ses yalıtımı, DS otomobillerinin dinamik dinginlik vaadinin önemli bileşeni. Elektrik motorunun sessizliği ve şasinin özel tasarımı sayesinde zaten yeterince sessiz olan otomobil, dışarıdan gelen gürültüyü sınırlamak için standart olarak bulunan ses izolasyonlu ön ve yan camlardan da destek alıyor.

Baz fiyat 922.700 TL

DS 7 Crossback E-Tense 4x4 2020 modeli, Grand Chic isimli donanım paketi, Performance Line, Rivoli ve Opera olmak üzere üç tasarım konsepti altında beş farklı iç mekan tasarımı, iki tanesi metalik, beş tanesi sedefli toplam yedi gövde rengi seçeneği, üç tanesi 19 inç ve bir tanesi 20 inç olmak üzere toplam dört jant seçeneğiyle geniş bir kişiselleştirme yelpazesi sunuyor. Otomobilin fiyatı 922.700 TL’den başlıyor. DS Automobiles, hijyen standartları Bureau Veritas tarafından da onaylanmış olan Etiler’deki DS STORE İstanbul, Kalamış’taki DS STORE İstanbul Anadolu ve DS STORE Ankara’ya bekliyor.

Comments


Anasayfa: Video Player

Anamur Medya

L'Aventure Citroen Müzesi ve L'Aventure DS Müzesi Paris / Emre Anamur Vlog

Anamur Medya
L'Aventure Citroen Müzesi ve L'Aventure DS Müzesi Paris / Emre Anamur Vlog
L'Aventure Citroen Müzesi ve L'Aventure DS Müzesi Paris / Emre Anamur Vlog

L'Aventure Citroen Müzesi ve L'Aventure DS Müzesi Paris / Emre Anamur Vlog

20:35
Videoyu Oynat
Yeni Ford E-Transit Courier 2025 Test / Elektrikli Ford Courier geliyor / Emre Anamur / 4K Video

Yeni Ford E-Transit Courier 2025 Test / Elektrikli Ford Courier geliyor / Emre Anamur / 4K Video

21:43
Videoyu Oynat
Uzun menzilli yeni Ford E-Transit 89 kws 2025 test / Emre Anamur Shorts / 4K Video

Uzun menzilli yeni Ford E-Transit 89 kws 2025 test / Emre Anamur Shorts / 4K Video

02:26
Videoyu Oynat
BYD SEAL U EV 4x2 Design 2025 Test / Elektrikli SEAL U EV menzil testi / Emre Anamur / 4K Video

BYD SEAL U EV 4x2 Design 2025 Test / Elektrikli SEAL U EV menzil testi / Emre Anamur / 4K Video

19:09
Videoyu Oynat
Yeni Toyota Hilux GR Sport II 2.8 lt 204 HP Dizel Otomatik 4x4 2025 Test / Emre Anamur / 4K Video

Yeni Toyota Hilux GR Sport II 2.8 lt 204 HP Dizel Otomatik 4x4 2025 Test / Emre Anamur / 4K Video

12:52
Videoyu Oynat
Volkswagen ID.7 Pro S 2025 Test / Yeni Passat Sedan olur mu? / Emre Anamur / 4K Video

Volkswagen ID.7 Pro S 2025 Test / Yeni Passat Sedan olur mu? / Emre Anamur / 4K Video

29:18
Videoyu Oynat
Yeni Opel Grandland PHEV 1.6 lt 195 HP e-DCT7 4x2 GS 2025 Test / Emre Anamur / 4K Video

Yeni Opel Grandland PHEV 1.6 lt 195 HP e-DCT7 4x2 GS 2025 Test / Emre Anamur / 4K Video

22:32
Videoyu Oynat
Yeni (Makyajlı) Peugeot 2008 1.2 PureTech EAT8 GT 2024 Uzun Yol Testi / Emre Anamur

Yeni (Makyajlı) Peugeot 2008 1.2 PureTech EAT8 GT 2024 Uzun Yol Testi / Emre Anamur

22:50
Videoyu Oynat
Anasayfa: Gallery

İLETİŞİM

İstanbul / Turkey

  • youtube
  • instagram
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
bottom of page